Вплив вібрації на точність вимірювань ІНС
22.05.2024

Вплив вібрації на точність вимірювань ІНС

Основним вхідним датчиком у будь-якому ІНС, який використовується для навігації платформами автономних транспортних засобів, є інерціальний вимірювальний блок (IMU). Він вимірює фізичне прискорення та кутові швидкості, щоб дозволити INS обчислити відносні зміни положення, швидкості та положення IMU протягом заданого інтервалу часу. Жорстке кріплення IMU до цікавого транспортного засобу та знання початкової позиції, швидкості та орієнтації дозволяє INS надавати повне навігаційне рішення для додатків у режимі реального часу.

Вібрація на IMU аналогічна радіочастотним (РЧ) перешкодам на приймачі GNSS. Це ускладнює датчику отримання точних вимірювань із навколишнього середовища та може призвести до погіршення результатів навігаційного рішення. У крайніх випадках сильна вібрація може перевищити вимірювання датчика, спричинивши повну втрату можливості обчислити навігаційне рішення.

Рішення INS отримується шляхом інтеграції спостережень IMU за визначений інтервал часу після видалення всіх пов’язаних помилок. Вібрація зазвичай викликає немодельовані помилки, які призводять до зниження загальної продуктивності системи.

Дізнайтеся більше про зниження впливу вібрації на точність вимірювань ІНС за посиланням

Переклад з англійської та ілюстрація зі статті наших партнерів NovAtel*